اظهارات جنجالی نماینده گرمسار درباره سد نمرود و حبله‌رود

نماینده گرمسار در مجلس شورای اسلامی سخنان جنجال برانگیزی درباره سد نمرود و حبله‌رود  اظهار کرد.

یاسر عربی نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی در سخنانی تند از «خشک شدن باغات بالا‌دست» و «آسیابی که به نوبت است» سخن می‌گوید؛ اظهاراتی که شائبه تحریک افکار عمومی و تنش‌آفرینی را ایجاد کرده است.

در این اظهارات نه‌تنها راه‌ حل مشخصی ارائه نشده، بلکه با طرح اتهاماتی بدون سند علیه نهادهای رسمی، رویکردی غیرسازنده در پیش گرفته شده است.

دفاع از حق‌آبه یا زمینه‌سازی تنش؟/نقدی بر ادبیات تحریک‌آمیز نماینده گرمسار

سخنان تازه یاسر عربی نماینده گرمسار در مجلس که با لحن تند و هشدار نسبت به وقوع درگیری منطقه‌ای بیان شد، بار دیگر موضوع حق‌آبه سد نمرود و رودخانه حبله‌رود را در کانون توجه قرار داد؛ اظهاراتی که می‌توان آن را اقدامی تحریک‌آمیز و فاقد رویکرد حل مسئله تلقی کرد.

 در سخنرانی نماینده گرمسار، عباراتی مانند «این آسیاب به نوبت است» و «خشکیدن باغات بالا‌دست» به‌کار رفته که با تهدید غیرمستقیم همراه است که می‌تواند به‌جای ایجاد همبستگی، به سمت تنش منطقه‌ای سوق دهد؛ آن هم در شرایطی که منابع آبی کشور نیازمند #تدبیر_ملی است، نه نزاع محلی.

 پیش‌تر، ابوالفضل زمانی‌نژاد، فرماندار فیروزکوه با اعتراض به نحوه تنظیم سند تخصیص آب سد نمرود، گفته بود: «کمتر از ۱۰ درصد آب برای فیروزکوه و بیش از ۹۰ درصد برای استان سمنان در نظر گرفته شده است… خدا را خوش نمی‌آید مردم ما تشنه باشند و آب به استان دیگر برود.»

 توحید مظفری، دادستان فیروزکوه نیز اعلام کرده بود که سهمیه گرمسار همواره محفوظ بوده و «در هیچ دوره‌ای کمتر از سهمیه تعیین‌شده برداشت نکرده است».

 سخنان اخیر نماینده گرمسار همچنین شامل مجموعه‌ای از اتهام‌های گسترده علیه نهادهای دولتی و قضایی، از جمله «ترک فعل»، «رانت» و حتی «نفوذ» بود؛ در حالی که چنین گزاره‌هایی بدون ارائه سند مشخص، می‌تواند مصداق تشویش اذهان عمومی باشد، این در حالی است که مسئولان شهرستان فیروزکوه، بدون متوسل شدن به اتهام‌زنی‌های هیجانی، همواره پیگیر احقاق حقوق قانونی مردم منطقه بوده‌اند.

معاون اول قوه قضاییه نیز در نشست مربوط به تنش آبی، با تأکید بر لزوم تصمیم عادلانه و کارشناسی گفته بود: «هنوز ابعاد این تنش مشخص نشده و با تصمیم سطحی نمی‌توان بحران را حل کرد.»

بیان سخنان هیجانی و هشدارآمیز از تریبون ملی، بدون ارائه راهکارهای علمی و عادلانه، آن هم احتمالا برای جذب فالورهای اینستاگرامی نه تنها به حل بحران کمک نمی‌کند، بلکه احتمال تشدید شکاف اجتماعی میان مردم مناطق مختلف را در پی خواهد داشت.

لازم است دستگاه‌های امنیتی، قضائی و هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نسبت به این نوع موضع‌گیری‌ها که می‌تواند به تحریک درگیری و نزاع اجتماعی منجر شود، واکنش قاطع داشته باشند.

محمدحسین سراج-سردبیر پایگاه خبری دیمه

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا