معاون استاندار تهران:
رعایت حقابه کشاورزان درحوزه آبریز سد نمرود ضرورت داردمعاون عمرانی استاندارتهران گفت: بر اساس قوانین رعایت حقابه تمامی کشاورزان درحوزه آبریز سد نمرود در شهرستانهای فیروزکوه در استان تهران و گرمسار در استان سمنان لازم الرعایه و ضروری است.
به گزارش پایگاه خبری دیمه نیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا، میرمحمد غراوی درحاشیه بازدید خود از سد نمرود که فرمانداران فیروزکوه و شهرستان گرمسار هم حضور داشتند به خبرنگاران با بیان اینکه طی ۴ سال استان تهران درخشکسالی قرار گرفته است، توضیح داد: در طی این مدت ظرفیت سدها تکمیل نشده و اولویت ما گذر از بحران کم آبی درسه ماه آینده فصل تابستان این است که ابتدا آب شرب شهرها و سکونتگاههای شهری و روستایی را تامین کنیم و بعد موضوع حقابه کشاورزان را در نظر بگیریم که مشکلی پیش نیاید.
قابل ذکر است آیتالله سیدابراهیم رئیسی روز پنجشنبه ۲۸ دی ماه سال گذشته در بدو ورود به شهرستان فیروزکوه با همراهی وزیر نیرو، استاندار تهران و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) از پروژه ملی سد مخزنی نمرود بازدید به عمل آورد.
رئیس جمهور در این بازدید در جریان آخرین وضعیت اجرای پروژه سد نمرود قرار گرفت.
سد نمرود، سدی مخزنی است که احداث آن از سال ۱۳۸۴ شروع شده است و از در سال در شهرستان فیروزکوه در فاصله ۱۸ کیلومتری جنوب غربی شهر فیروزکوه و دو کیلومتر پایینتر از روستای «سله بن»، بر فراز رودخانه حبله رود در ارتفاع ۲۰۲۰ متر از سطح دریا بنا شده است و همچنان روند تکمیل آن ادامه دارد.
سد مخزنی نمرود با ظرفیت ۱۲۰میلیون مترمکعب از شاخصههای ویژهای برخوردار است.
استفاده از بتنهای خاص سازگار با اقلیم آب و هوایی، بتنریزی در عمق ۷۰ متر پایینتر از تراز آبی، رکودآفرینی در حوزه کیفیت، سلامت، ایمنی، کسب ۴ گواهینامه استاندارد و …. از مهمترین ویژگیهای این سد مخزنی است.
معاون عمرانی استاندار تهران با اشاره به تخلفات اتفاق افتاده درمسیر آبریز رودخانه، توضیح داد: درطی بازدید از حاشیه سد نم رود مشاهده شد که تخلفاتی صورت گرفته و توسعه باغات، ساخت و سازهای ویلایی در اراضی منابع ملی تصرف حریم و بستر رودخانه، حریم راه و راه آهن تشدید شده است.
غراوی گفت: از فرمانداران شهرستانهای فیروزکوه و گرمسار خواسته شد تا نظارت خود را بر جلوگیری از تصرفات ادامه بدهد و از ساخت و سازهای بی رویه و غیرمجاز جلوگیری کنند.
وی افزود: براساس نظرات مشاور دفتر مدیریت منابع آب وزارت نیرو، ریاست فلات مرکزی و حوزه شرق وزارت نیرو تصمیمگیری شد که بر مبنای مطالعات انجام شده توسط مشاور معاونت منابع آب وزارت نیرو، نظارت و پایش در مسیر برای جلوگیری از تصرفات آتی داشته باشیم.
معاون عمرانی استاندار تهران ادامه داد : دستگاهها از جمله منابع طبیعی و جهاد کشاورزی هم برابر قوانین خود از هر گونه تصرف اراضی و تغییر کاربری جلوگیری کنند.
شهرستان فیروز کوه با جمعیت سیال ۵۰ تا ۱۵۰ هزار نفر در فصول مختلف سال در شرق پایتخت قرار دارد.
انتهای پیام/