فیروزکوه محل مناسبی برای تولید محصولات کشاورزی و دامداری
سرشماری عمومی کشاورزی در شهرستان فیروزکوه در شمال شرقی استان تهران از تولیدات محصولات کشاورزی و دامداری آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری دیمه نیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا، سرشماری عمومی کشاورزی سراسری از امروز شنبه ۱۲ آبان آغاز و تا ۲۶ آذرماه اجرا شد.
این سرشماری در شهرستان فیروز کوه شامل محصولات سالانه نظیر گندم و جو، محصولات دائمی مثل سیب و انگور، پرورش گاو و گوساله، پرورش گوسفند و بز، پرورش طیور و آبزیان محصولات گلخانه ای و… می باشد.
به نقل از نماینده معین ستاد سرشماری عمومی کشاورزی و معاون دفتر انرژی، صنعت و زیربنایی مرکز آمار ، ایران جزو کشورهای برتر جهان در حوزه سرشماری کشاورزی است و سرشماری امسال که با ابلاغ رییس جمهور وارد مرحله اجرایی شد این جایگاه را تثبیت خواهد کرد.
شهرستان فیروزکوه مردمانی بسیار سختکوش، جوانانی برومند، تحصیلکرده و پرتلاش دارد که سرمایه بزرگی برای کشور محسوب میشود و باید از این سرمایه صیانت و حفاظت شود تا آسیب نبیند و یکی از راههای پاسداشت این سرمایه رفع کاستیها و بالفعل کردن ظرفیتها است.
کشاورزی، دامداری، صنعت و گردشگری از ظرفیتها و استعدادهای شهرستان فیروزکوه برای توسعه بیش از پیش این شهرستان بوده و رفع مشکلات پیشروی توسعه کشاورزی، دامداری، فعالیتهای صنعتی و گردشگری این منطقه از جمله تامین آب و افزایش ظرفیت برق برای فعالیت صنایع از جمله برنامههای در دستور کار دولت در فیروزکوه است.
به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و آب و هوای مساعد، و همچنین وجود رودخانهها و منابع آب شیرین در این شهرستان، باغداری رواج زیادی دارد. از محصولات کشاورزی فیروزکوه میتوان به گندم، جو، بنشن، تره بار، زرد آلو، سیب، گیلاس، گلابی، گردو، انگور و آلبالو اشاره کرد.
سد در دست احداث «نمرود» در شهرستان فیروزکوه
احداث این سد ۲۰ سال به طول انجامیده در حالی که باید خیلی زودتر از اینها به بهرهبرداری میرسید، اما مقرر شد ظرف نهایتاً یکسال موانع افتتاح آن برطرف و مردم از مواهب آن بهرهمند شوند.
این مهم ترین رویداد آماری امسال است که اطلاعاتی در سطح کلان از بخش کشاورزی به دست می دهد.
این نتایج در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها برای توسعه کشور اهمیت بسزائی دارند و مبنای تخصیص بودجه قرار می گیرند.
از کشاورزان و دامداران عزیز درخواست می شود کمال همکاری را با مامورین و ستاد سرشماری عمومی کشاورزی داشته باشند.
شهرستان فیروزکوه در منتهیالیه شمال شرقی استان تهران واقع شدهاست. این شهرستان از شمال و شرق به شهرستان سوادکوه در استان مازندران، از جنوب و جنوب شرقی به شهرستان مهدیشهر در استان سمنان و از غرب به شهرستان دماوند محدود میگردد.
این شهرستان بر روی بخشی از سلسله جبال البرز مرکزی قرار گرفتهاست و به همین خاطر دارای ناهمواریهای بسیاری است. قلل مرتفعای همچون میشینه مرگ لزور (۴٬۰۷۶ متر) همچون دیواری این شهرستان را از مناطق شمالی کشور جدا میکند که در بین این قلل سرشاخههای حبله رود جاری است.
کوه پل در (۲٬۶۸۹ متر ) در شرق فیروزکوه، کوه نواس(۲٬۸۲۹ متر ) در جنوب شرق فیروزکوه، کوه تپه مراد (۳٬۲۱۹) در شمال غربی فیروزکوه واقع شده اند.
دامداری و دامپروری
به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و آب و هوای مساعد، و همچنین وجود رودخانهها و منابع آب شیرین در این شهرستان، باغداری رواج زیادی دارد. از محصولات کشاورزی فیروزکوه میتوان به گندم، جو، بنشن، تره بار، زرد آلو، سیب، گیلاس، گلابی، گردو، انگور و آلبالو اشاره کرد.
دامداری در فیروزکوه به دو شکل مدرن و سنتی وجود دارد. در این شهرستان واحدهای مرغداری هم مشغول به کارند که مرغ و تخم مرغ تولیدی آنها عموماً به مصرف داخلی میرسد.
پرورش آبزیان
در زمینه پرورش آبزیان ۱۰ استخر پرورش ماهی با تولید ۱۸۶ تن در سال بیش از ۲۵ درصد تولید ماهیان سردابی استان را به خود اختصاص میدهد.
ضمناً ایجاد اولین مجتمع شیلاتی کشور در این شهرستان در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار توسط اداره کل شیلات استان در دست مطالعهاست که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد. مجتمع مذکور در ۴۰ مزرعه پرورش ماهی قزل آلا به صورت مداربسته با تولید سالانه ۴٬۰۰۰ تن و اشتغال زایی حدود ۴۰۰ نفر، در کاهش میزان بیکاری در شهرستان تأثیر قابل ملاحظهای خواهد داشت. شایان ذکر است دمای مناسب آب در شهرستان فیروزکوه (۱۴ درجه سانتیگراد) مناسبترین دما برای پرورش آبزیان است.
انتهای پیام/